Promocija -20% na brendove Kahina Giving Beauty i Dr. Dennis Gross
BESPLATNA POŠTARINA UNUTAR HRVATSKE ZA NARUDŽBE IZNAD 200€

Kako nastaje hiperpigmentacija i najbolji proizvodi s kojima ćete je uspješno ublažiti

Znam da se mnogo vas bori s pigmentacijom kože i ona je uistinu jedan od najčešćih problema kože danas, pa time i potražuje kvalitetan i učinkovit skincare. Za početak da obrazložim što je točno pigmentacija. Ona je diskoloracija kože, a radi se o pigmentu melaninu kojeg proizvode melaconiti, posebna vrsta stanica. Koliko melanina imamo ovisi o našoj genetici, a kada ga naša koža proizvodi puno, koža postaje tamnija (tako dolazi do hiperpigmentacije) ili malo, u kojem slučaju onda imamo svjetliju kožu (hipopigmentacija).

Na oba slučaja utječe, kako smo već rekli, genetika, ali i problematika kože, kao i ozljede. Ipak, sama hiperpigmentacija događa se svima nama, kako nam koža stari, jer se stalno izlažemo sunčevim zrakama. Naime, sunčeve UV zrake stimuliraju proizvodnju melanina što dovodi do tamnih mrlja koje se sve više kroz godine mogu pojavljivati na koži. Poznate su isto tako i kao staračke mrlje, mrlje od sunca ili solarni lentigo.

Ono što je još važno spomenuti kada se radi o hiperpigmentaciji su hormonalne promjene. Tako će primjerice neke žene početi imati problema s tamnim mrljama za vrijeme trudnoće, kako na licu, tako i na tijelu. Ovo stanje naziva se melazma i često se povuče nakon poroda. Kad se radi o balansu hormona, primjerice žene koje uzimaju kontracepcijske pilule isto tako se često mogu boriti s diskoloracijom kože.

Kako bi preventivno mogli utjecati na pigmentaciju, svakako je najvažnije koristiti odgovarajuću zaštitu od sunca, na licu i dekolteu, ili bilo kojem djelu tijela koje izlažete sunčevim zrakama. No, ako se već borite s hiperpigmentacijom, ovdje ću vam preporučiti The Lab proizvode koji sadrže ključne sastojke za ublažavanje i rješavanje ovog problema. Među njima su svakako vitamin A, vitamin C, brojni biljni ekstrakti, kao i enzimi koji također utječu na proizvodnju melanina.

SPF zaštita

(MZ Skin Tint & Protect, Soleil Toujours Mineral Ally Daily Face Defense, Coola Full Spectrum Sun Silk Drops, Ilia Super Serum Skin Tint, Odacite Sun Guardian)

Vitamin A (retinol)

 

(111Skin Celestial Black Diamond Retinol Oil, MZ Skin Retinol Skin Booster, 111Skin Celestial Black Diamond Eye Mask, Joanna Vargas Super Nova Serum, MZ SKIN Hydrate & Nourish)

Vitamin C

(111Skin Vitamin C Brightening Booster, Odacite Private Collection Serum, Joanna Vargas Rescue Serum, Furtuna Skin Due Alberi, Agent Nateur Holi C)

Dubinska njega

(Agent Nateur holi (bright) face mask, Odacite Synergie4 Beauty Masque, Dr. Dennis Gross Alpha Beta Exfoliating Moisturizer, 111Skin Celestial Black Diamond multi-acid peel, Augustinus Bader The Exfoliating Toner)

Podijeli:
Prijavi se na naš newsletter i ostvari 5% popusta na prvu narudžbu.