Promocija -20% na brendove Kahina Giving Beauty i Dr. Dennis Gross
BESPLATNA POŠTARINA UNUTAR HRVATSKE ZA NARUDŽBE IZNAD 200€

Kakvu podlogu odabrati ljeti – BB kremu, toniranu kremu ili tekući puder?

Odabrati najbolju podlogu za lice nije lako, osobito u ljeto i proljeće kada se susrećemo s problematikama kože lica kao što su višak sebuma, znoj i nečistoća, ali i izlaganje suncu i visokoj štetnosti UV zraka. Da bi uopće znali odakle krenuti važno je dobro poznavati svoju kožu, poznavati koji tip kože imate, ali poznavati i svoj stil, kako beauty stil koji preferirate, tako i stil života koji vodite. Za početak bi bilo dobro da pronađete odgovore na ta pitanja jer će vam već biti jasnije kakav proizvod preferirate i koje njegove učinkovitosti su vam važne. Isto tako, razne prigode zahtjevaju drugačiji pristup, kako skincareu, tako i make-upu.

Ovdje ćemo danas obrazložiti koja je uopće razlika između popularnih tekućih podloga, koja vrsta podloge nosi koje beneficije – kako bi lakše odlučili što bi bila najbolja opcija za vas.

Dilema br.1: Tonirana krema ili BB krema za lice

Iako se ova dva proizvoda na prvu čine jednakima, postoji nekoliko ključnih razlika između onoga što se naziva BB kremom za lice i samo kremom za lice koja u sebi sadržava i sastojke za prekrivanje nesavršenosti. Tonirane kreme za lice imaju najblažu moć prekrivanja i odlične su za one dane kada vašoj koži lica ne treba puno da bi izgledala zdravo, izjednačeno i sjajno. One čine upravo što i svaka krema za lice, dakle najčešće pružaju dobru hidrataciju, kao efekt ostavljaju samo blagi, prozirni sjaj. Za razliku od njih BB kreme imaju ipak malo jaču mogućnost prekrivanja nesavršenosti, iako su i dalje lagane. Često sadržavaju i anti-age sastojke te SPF, uvijek ih je bolje nanositi kistom ili blenderom, dok ćete toniranu kremu samo aplicirati na lice prstima. Dakle, kada se ipak želite osloniti na tekuću podlogu kroz cijeli dan, izbor BB krema bio bi bolji. Tonirane kreme više su za one dane kada uopće ne trebate prekrivenost i veći naglasak stavljate na njegovanje kože i potpuno prirodni look.

BB kreme (Coola Mineral Sunscreen Face Matte SPF 30; Coola Rosilliance SPF 30)

Dilema br.2: BB krema za lice ili tekući puder

Puderi su prije puno vremena bili sinonim za proizvod koji jako prekriva i izjednačava ten, gust je i postojan međutim svi znamo da su puderi danas puno lakše konzistencije, laganije teksture, no on svakako daje veću moć prekrivanja od BB kreme. Najveća razlika između ova dva proizvoda je ta da kada se radi o BB kremama one su većinom jako slične teksture, dok se tekući puder može pronaći u više tekućoj ili onoj koja će ponuditi mat finiš. Puderi su u svakom slučaju proizvod na koji se oslanjamo u posebnim prigodama kada želimo ostvariti besprijekoran ten i kada želimo da on potraje.

Ono što je svakako važno kod izbora tekućeg pudera je tip kože koji imate. Ukoliko imate suhi tip kože ne preporučam da koristite one s mati finišem. Isto tako, uvijek potražite proizvod koji nudi ‘medium’ jačinu prekrivanja, a nikada jaku. Zahvaljujući tome koža neće izgledati beživotno već će ipak imati svoj prirodni sjaj. Ako pak imate kožu koja je masniji ili mješoviti tip, oslonite se na pudere koji garantiraju dulju postojanost. To će vam pomoći da koža ne izgleda presjajno i da make-up ostane postojan. Moja preporuka bila bi BB krema za dan, a tekući puder po tipu kože za večernje prigode i sve one prigode u kojima vam treba postojan make-up.

Kreme i serumi u boji (Ilia Beauty Super Serum Skin Tint SPF 30; MZ Skin Tint & Protect SPF 30; Soleil Toujours Mineral Ally Daily Defense SPF 50)

Dilema br.3: CC krema za lice ili BB krema za lice

Još jedna tekuća podloga koja dovodi do dilema u izboru je CC krema za lice. Često se postavlja pitanje što je čini drugačijom od BB kreme. Samo ime CC stoji za ‘color corrective’, što znači da je glavni zadatak ovog proizvoda da izjednači vaš ten, smanji crvenilo, vidljivost ožiljaka i prištića te smanji hiperpigmentaciju. Iako su CC kreme teksturom lakše od BB krema, snažnije su po pitanju ispravljanja nesavršenosti. Tako da ukoliko imate osjećaj da BB krema ne zadovoljava vaše potrebe, možete isprobati CC kremu jer će ona bolje postići izjednačen ten i savršeniji izgled lica. Isto tako, možete ih nanijeti ispod tekućeg pudera kako bi smanjili crvenilo i hiperpigmentaciju, a zatim tekućim puderom postići postojaniji look koji želite.

Tekući puderi (Ilia Beauty True Skin Serum Foundation; Ere Perez Quinoa Water Foundation; Ere Perez Oat Milk Foundation; RMS Beauty ‘un’ cover-up cream foundation)

Foto: Soleil Toujours

Podijeli:
Prijavi se na naš newsletter i ostvari 5% popusta na prvu narudžbu.